Værd at vide om parkering i København

Vi danskere kører meget i bil. Næsten alle husstande har en eller flere biler stående i garagen og ude på vejene på daglig basis. Ligesom det er vigtigt at kende til færdselsreglerne, er det meget vigtigt at være orienteret om parkeringsreglerne.

Hvorfor det er vigtigt at vide noget om parkering

Hvis du kører i bil, er det afgørende, at man har sat sig ind i parkeringsregler. Hver evig eneste gang du kører en tur i din bil, skal du også parkere den. Om du er i din egen by, i nabobyen eller i den anden ende af landet, er der parkeringsregler, som du ifølge loven skal overholde. Læs her generelt om parkering og find al den viden, du har brug for som parkerende bilist.

Parkeringshuse i København

København er Danmarks hovedstad og den by, hvori der bor allerflest mennesker i hele landet. Derfor er der naturligvis mange parkeringspladser, men hvis du har prøvet at køre rundt inde i København på jagt efter en parkeringsplads, kender du helt sikkert følelsen af, at der simpelthen ingen er.

Særligt parkeringspladserne på gaderne er ofte optagede af andre biler, og derfor kan det være smart at parkere nede i et af de mange parkeringshuse, der ligger i København. For at nævne nogle er der for eksempel Q-Park på Nørreport og Vesterport, Saga P-hus, BLOX Parkering eller Jeudan Parkering på enten Dronningens Tværgade, Gammel Mønt eller Sankt Annæ Plads.

Værd at vide om parkering i København

Værd at vide om parkering i København

Priser for parkering i København

Der er forskellige parkeringszoner i København, og de har alle forskellige priser for parkering. Det forholder sig sådan, at jo tættere man kommer på byens centrumpunkt, jo dyrere er det at parkere. Centrum af København udgør den røde parkeringszone, som også er den dyreste. Om dagen fra klokken otte om morgenen til seks om aftenen koster det 36 kroner i timen. Om aftenen indtil klokken elleve koster det 14 kroner i timen, og i nattetimerne fra klokken elleve om aftenen til otte om morgenen koster det fem kroner for hver time.

For at sammenligne den røde, dyre zone med den billigste zone, som er den gule, er priserne meget anderledes. Dette afspejler sig selvfølgelig i, at hvis du er i den gule zone er du langt væk fra centrum af byen.

Om dagen og om aftenen, altså fra klokken otte om morgenen til elleve om aftenen, koster det ni kroner i timen, mens det om natten kun koster to kroner i timen at holde parkeret.

Der er dog også nogle steder i København, hvor det faktisk er gratis at parkere. Inde på hjemmesiden kan du se et kort over de gratis parkeringspladser.

Desuden er det ofte gratis at holde parkeret i alle fire zoner om søndagen.

Læs her mere om parkering i København

At parkere på helligdage

Hvis man skal parkere i København på nogle af årets helligdage, er det ganske gratis, uanset hvor i byen du vælger at parkere din bil.

Disse betalingsfrie dage er blandt andre nytårsdage, dagene før og efter påske samt pinsen, dagene omkring julen, Kristi Himmelfart, Store Bededag og Grundlovsdag.

Parkering ved lufthavnen

Hvis du skal på rejse og gerne vil parkere ved Kastrup Lufthavn, er der også nogle ting, der er vigtige at sætte sig ind i.

Man kan for eksempel både vælge at parkere med eller uden reservation. Hvis du vælger at reservere din parkering online på forhånd, får du rabat og du slipper for at skulle lede efter en betalingsautomat, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis du har en Brobizz, kan du faktisk også parkere igennem den. Så skal du ganske enkelt bare finde en parkeringsplads, når du ankommer til lufthavnen, og så trækkes parkeringspengene fra din Brobizz, når du forlader parkeringspladsen igen.

Læs her mere om parkering ved Kastrup Lufthavn