Sådan vælger du den rigtige bilmåtte til formålet

 

Bilmåtter er ikke alle sammen ens. Der findes et hav af forskellige materialer, udformninger og typer bilmåtter, såvel som specielt designede pasforme der passer til Peugeot men ikke Renault for eksempel. I denne artikel gennemgår vi en række at de vigtigste overvejelser du bør gøre dig inden du investerer i et nyt sæt bilmåtter til din nye eller brugte bil.

Hvorfor overhovedet have bilmåtter?

Grunden til vi egentlig benytter bilmåtter er måske ikke altid lige åbenlys for alle. Men i bund og grund handler det om at holde bunden af bilen ren og sund, da våde sko fra regnvejr eller sne kan medføre rust, ligesom snavs og skidt kan forårsage problemer i form af dårlig lugt, eller blot støve hele bilen til.

For at finde de bedste bilmåtter til netop din bil, kan du med fordel foretage en Google søgning på ordet måtter, og bagefter skrive bilmærket og modeltypen, som eksempelvis “måtter Peugeot 208”. På denne måde kan du finde skræddersyede måtter der passer ned til sidste millimeter i din bil, og derfor ikke rasler rundt mens du kører. Måtter der ikke passer perfekt er til fare for kørslen, da måtten i værste fald kan sætte sig fast under pedalerne og blokere for din evne til at bremse eller sætte farten op.

Bilmåtter holder bilen ren og ordentlig

I Danmark er det især om vinteren man ser hvor meget bilmåtterne egentlig bliver anvendt. Når vi har været ude i de saltede veje fyldt med halvsmeltet sne og træder ind i bilen banker vi ofte det meste væk, men de sidste 10% sne på sålerne kan stadig medføre en mindre sø i bunden af bilen hvis ikke der er en bilmåtte af god kvalitet til at fungere som barriere.

Men også om sommeren hjælper bilmåtter på tørt støv og skidt der ellers ville blive tværet ud i bunden af bilen, og kræve mere omstændig rengøring end blot at banke eller vaske bilmåtterne. Bilmåtterne hjælper med at holde bilen i god stand, og er derfor en essentiel genstand der både bør investeres i til helt nye biler, såvel som brugte biler.

Gør bilen mere anvendelig og praktisk

Med gode bilmåtter kan du samtidig være mere tryg ved at lade familiens store labrador komme med på tur. Tykke måtter stopper hundens klør fra at ødelægge stoffet eller andre materialer i bilen, og er samtidig gode til at tage det meste snavs hvis hunden har boltret sig i vand eller mudder.

På samme måde er bilmåtter til bagagerummet også perfekte til at gøre din bil mere praktisk. Det betyder du hurtigt kan fylde bilen op med møbler eller indkøbsvarer, uden at risikere at beskadige bilens interiør. Hvis måtten tager tilstrækkelig skade kan den blot udskiftes. Det er ikke lige så let med de fastmonterede dele på bilen eller sæderne.

Gør bilen mere lækker og behagelig

Et sæt bilmåtter af høj kvalitet beskytter ikke blot din bil, men kan også gøre køreturen mere behagelig. Du kan nemlig vælge dejligt bløde måtter som dine fødder kan hvile på under lange strækninger, så du hverken får krampe eller ondt i fødderne efter en hel dag på farten.

Samtidig vil de lækre materialer også være med til at hæve udtrykket og atmosfæren i hele kabinen. Dette kan især være smart hvis man ønsker at sælge sin brugte bil, da mange folk er vant til at se beskidte måtter. Så helt nye måtter kan give et meget bedre førstehåndsindtryk for eksempel.

Afsluttende ord

Der er i dag ingen undskyldning for at have rust indvendigt i sin bil når man let og hurtigt kan finde lækre bilmåtter der passer perfekt. Samtidig vil det spare dig tid i form af rengøring, forbedre chancen for salg af din brugte bil, og måske endda resultere i en højere brugtbilsværdi. Sidst men ikke mindst får du en mere praktisk og behagelig oplevelse i bilen, så der er mange fordele ved at køre med bilmåtter.

Sådan vælger du den rigtige bilmåtte til formålet

Sådan vælger du den rigtige bilmåtte til formålet