Når uheldet er ude

De fleste af os frygter det, og få af os har allerede gennemlevet det. Når uheldet er ude på vejen, kan vi få behov for hjælp. Det kan være, at vi har været ud for en ulykke i vores bil, at vi pludselig har haft behov for autohjælp eller noget andet. Uanset hvad så er det bedste altid at sikre sig selv mod sådanne situationer, således man har sit på det rene, idet der næsten altid vil være en efterfølgende forsikringssag, som det kan være svært at komme helskindet igennem.

Hav altid et telefonnummer til hjælp liggende i bilen

Synes du, at det lyder fornuftigt? Så bør du først og fremmest altid have tilgang til god autohjælp. Sørg for eksempel for at have et telefonnummer liggende i bilen, så du altid ved, hvem du skal kontakte, hvis du holder et uheldigt sted og ikke kan komme videre. Du kan ikke altid stole på din smartphone, for hvad nu, hvis du er alene afsted, og du ikke har særlig meget strøm tilbage? Hav derfor et nummer klar, så du eventuelt kan låne en telefon af en anden forbipasserende.

Udstyr din bil med et dashcam

Hernæst er det en fordel at udstyre din bil med det, som der kaldes for et dashcam eller et bilkamera. Med det filmes al din færden på vejen fra et valvalgt sted i bilen. Det kan for eksempel være fra en god plads centreret i forruden. Kameraet er ganske lille og næsten usynligt, og derfor vil det ikke være til gene for dig eller din kørsel. Kameraet er let at placere, og du skal aldrig vedligeholde det. Det eneste tidspunkt, du skal have fat i det, er, når du har en optagelse, som du vil gemme.

Hav beviser til forsikringsselskab og politi

Og det gøres let ved, at du piller hukommelseskortet ud, sætter det i en PC og gemmer de rette filer. På den måde har du altid et bevis for, hvad der er sket for eksempel over for et forsikringsselskab, og så kan du være sikker på, at du altid har dit på det rene. Det kan også være en fordel for eventuelt politiarbejde, da det til tider for dem kan være svært at finde hoved og hale i, hvem der er skyld i en eventuel ulykke. Det kan således være din sikkerhed, lige såvel som det kan være en stor hjælp, når du gerne vil have en sag behandlet hurtigt.

Når uheldet er ude

Når uheldet er ude