Husk autohjælp når du kører ud i Europa

Har du planer om at drøne ud i Europa inden for den nærmeste fremtid, eller planlægger du et roadtrip til sommer næste år, kan det være klogt at sørge for at have autohjælp med på din tur.

Autohjælp kan nemlig blive meget belejligt at have et abonnement på, hvis du på et tidspunkt havner i en situation, hvor din bil bryder sammen halvvejs nede gennem Frankrig, og du ikke lige ved, hvem du skal tage kontakt til, eller hvordan du skal komme videre derfra. Og husk altid et godt mobilabonnement på din Europatur, tjek evt. Hallo dækningskort så du er godt forberedt på det punkt også.

Har du allerede autohjælp?

Dog er det vigtigt at tjekke op på, om du måske allerede har autohjælp, og dermed ikke har behov for at tegne endnu et abonnement på det.

Der er flere instanser, der kan give dig autohjælp med i et eksisterende abonnement. Du kan eksempelvis få det gennem din bilforhandler, hvis du har købt ny bil. Du kan også have autohjælp inkluderet i din bilforsikring. Så tjek gerne op på dette inden du overvejer at tegne et særskilt abonnement på autohjælp.

Hav altid nummeret lige ved hånden

Når du bevæger dig ud på enten de danske eller europæiske landeveje, er det altid en god idé at have nummeret til autohjælp indkodet på din mobil eller liggende let tilgængeligt i handskerummet eller lignende i din bil.

Du skal med andre ord hele tiden være i stand til at få fat i nummeret, da det aldrig er til at vide, hvornår du har behov for at ringe til autohjælp og spørge om hjælp. Så hav gerne nummeret på din mobil eller visitkortet med nummeret på fra din leverandør liggende i handskerummet.

Vær forberedt med tålmodighed

Det er vigtigt at understrege, at der, især i udlandet, kan gå lidt længere tid, før hjælpen er ude hos dig. Derfor er det godt at væbne sig med tålmodighed, hvis du har ringet efter autohjælp.

Det kan ofte også have noget at gøre med de ydre omstændigheder som eksempelvis stedet, du er havnet, eller tidspunktet på døgnet du ringer. Er du på en bjergskråning i Alperne, er det ikke sikkert, at hjælpen kommer lige så hurtigt frem, som hvis du var på den tyske autobahn eller i en anden europæisk storby. Så vær gerne tålmodig – hjælpen skal nok komme.

Meget mere end bare autohjælp

Ofte indeholder autohjælp også meget mere end bare autohjælp. Du får naturligvis, som ordet i sin rene form betyder, hjælp med din bil, men du kan også få meget andet hjælp med et abonnement på autohjælp.

Du kan eksempelvis få et lift til det nærmeste hotel, hvor du kan overnatte, nu hvor du ikke kan komme længere i din bil. Du kan også få reparation på stedet, hvis det kan lade sig gøre, reparation af stenslag, skift af hjul, hjælp til vidererejse og meget andet. Så det kan være en god idé at have vejhjælp lige ved hånden.

Husk autohjælp når du kører ud i Europa

Husk autohjælp når du kører ud i Europa