Gør din bil klar til vintermånederne

Vintermånederne er over os. Nætterne bliver stadig længere. Frosten sætter ind. Og det bliver kun koldere fra nu af. Netop af den grund bliver vejene mere usikre at køre på. Og når vejene bliver usikre, skal du tage dine forholdsregler som bilejer.

Sikkerheden skal nemlig være i top. Både for at sikre din sikkerhed, men også for at sikre alle andres sikkerhed. Der er mange ting, du kan gøre for at forbedre din sikkerhed i bilen. Dette handler om fysiske tiltag på bilen. Det handler også om generelle forholdsregler.

Læs mere om billeje-forsikring her.

Skift til vinterdæk

Når temperaturen falder, kan vejene blive glatte. Specielt når det er plusgrader om dagen og minusgrader om natten, er risikoen stor. Is på vejen øger risikoen for uheld.

Dette hænger sammen med en forlænget bremselængde. Bremselængden er altid længere end du forventer. Heldigvis er der hjælp at hente.

Et sæt vinterdæk kan nemlig gøre din kørsel mere sikker.

Sikkerheden ligger i et dybere dækmønster. Derudover er gummiet lavet til at stå mere fast på glat overflade.

Alt i alt giver et sæt vinterdæk en markant større sikkerhed på vejene. Hvis du kan forkorte din bremselængde med få procent, øger du sandsynligheden for at undgå ulykker.

Det gode udsyn er vigtigt

Dit udsyn i bilen er også vigtigt for din sikkerhed. Specielt i de kolde måneder, kan udsynet dog blive udfordret. Dette kan være forruden, der er dækket af sne, rim og dug.

Hvis din forrude er dækket af sne, skal du ud og fjerne det med en sneskraber. Her nytter det ikke noget kun at fjerne et lille felt, du kan se ud af. Du skal fjerne sne fra hele forruden og alle andre ruder. Særligt fjernelse af sne fra bagruden er vigtig for dit udsyn og overblik.

Hvis din forrude er dækket af is, skal du ud og skrabe isen af. Der er vigtig at finde en god isskraber, der kan tage hele islaget af. Alternativt kan du købe sprøjtevæsker, der får isen til at tø med det samme. Ligesom med sneen, er det vigtig at fjerne is fra alle ruder.

Hvis din forrude er dækket af dug, skal du også fjerne det, inden du kører. Hvis det drejer sig om indvendig dug, skal du sætte varm blæs på forruden. Du skal blæse til du har frit udsyn ud af hele forruden. Hvis det drejer sig om udvendig dug, kan du blot starte vinduesviskerne.

Tag dig dine generelle forholdsregler

Når du kører bil i vintermånederne, skal du tage dig nogle generelle forholdsregler. Alt tager længere tid, når temperaturen falder. Sæt derfor altid ekstra tid af til køreturen. Du skal også være ekstra opmærksom i trafikken. Du skal standse i god tid. Og så skal du også lade vær med at tage chancer. Det skal du selvfølgelig aldrig.

Men specielt når vejene er glatte, og udsynet er dårligt, skal du køre så sikkert som muligt.

Bremselængden er som tidligere skrevet en af de vigtigste fokuspunkter. Så brems i god tid. Og brems også tidligere, end du tror er nok.

Vær parat på ulykken

Når vintermånederne står på, sker der flere ulykker. Sådan er det bare. Derfor er det også dumt ikke at være forberedt. Du skal være parat. Parat på at sidde mange timer i en kold bil, hvis ulykken er ude.

Du kan have en række ting liggende i bilen til nødsituationer. Et tæppe er rigtig godt til at holde varmen. Derudover er en lommelygte, en mobiloplader og en sneskovl også rigtig gode ting at have med. Derudover skal du også altid have en varm jakke med og eventuelt også hue og vanter.

Billeje og forsikring

Hvis du ikke selv har bil, kan du overveje en lejebil. En lejebil er ideel til dig, der ikke har råd til at have din egen. Du skal ligeledes være opmærksom på sikkerheden i en lejebil. Du skal have samme fokus og tage samme forholdsregler. Samme fokus på sikkerhed og samme fokus på de rigtige dæk til vejret.

Da ulykken nogle gange er ude, skal du have din forsikring i orden. Det er helt essentielt, da der især i vintermånederne er større risiko for større og mindre uheld.

Gør din bil klar til vintermånederne

Gør din bil klar til vintermånederne