God dækpleje kan forebygge dækskader og punkteringer

Når bildækket punkterer, er det ofte ubelejligt og virkelig irriterende. Men du kan faktisk forebygge punktering og andre dækskader ved god, løbende vedligehold af dine bildæk.

Læs vores gode råd til at undgå punkteringer her i artiklen, og find ud af hvorfor du altid bør sørge for at lappe dine bildæk korrekt, hvis uheldet skulle være ude.

Tjek dine bildæk jævnligt, gerne hver 14. dag

En punktering kommer altid som et chok, og det føles mest af alt som lidt af et ubehageligt tilfælde.

Men faktisk er mange punkteringer opstået på grund af en mindre påført skade eller dårlig stand af dækkene. Og i nogle tilfælde kan du faktisk forebygge, at bildækket punkterer ved at holde dig løbende ajour med standen af dine dæk.

En god huskeregel, er at tjekke standen hyppigt – gerne en gang hver 14 dag.

Når du undersøger dine dæk med jævne mellemrum, vil du hurtigere opdage begyndende ridser, nye buler eller skader på dækkene, og du kan sørge for at udskifte dem, inden punkteringen sker.

Pas på kantsten

Der er flere faktorer, som giver højere risiko for punktering. Sten på vejbanen, forkert dæktryk og generel slitage er alle med til at forringe din sikkerhed på vejene. Derfor er det en fordel at holde godt øje med dine dæk.

Når du kører på dæk af dårlig stand, er der større risiko for, at de eksploderer på vejene, og jævnlig udskiftning er generelt en god ide – gerne efter sæson.

Når dine dæk har det rette dæktryk og er i god stand, er de mere modstandsdygtige og kan bedre modstå trykket, hvis du eksempelvis kører ind i en kantsten, uden at punktere.

Hvis du har mistanke om en skade på dit dæk, er det vigtigt at køre bilen til service på et værksted med det samme. På den måde kan du få dækket lappet forsvarligt, og du undgår risikoen for dækeksplosion eller punkteringer på vejene.

Få altid dine dæk lappet korrekt

Risikoen for en dækeksplosion er netop årsagen til, at der siden 2018 har været nye regler for lapning af bildæk.

Det er ikke længere tilladt at få lappet dækket med en prop i hullet udefra eller ved brug af lappevæske. Det må kun være en midlertidig nødløsning, da det ikke er alle indvendige skader, der bliver opdaget under denne type lapning.

Hvis du finder en dækskade, skal du derfor sørge for at få afmonteret og skiftet dækket hos en mekaniker.

Få dine dæk lappet forsvarligt med Dansk Autohjælp

Et af de steder hvor du er sikker på at få udført korrekt lapning af dine bildæk er hos Dansk Autohjælp. De tilbyder vejhjælp og service i hele Danmark gennem deres vejhjælpsabonnementer.

Med vejhjælp er du garanteret hurtig assistance, hvis du skulle punktere på vejene.

Du kan få service på stedet, og hvis det ikke er muligt at udbedre skaderne på vejen, assisterer faglærte servicefolk dig, så din bil kommer hurtigt på værksted.

Med vejhjælp hos Dansk Autohjælp har du mulighed for at vælge et værksted nær dig, så du kan få udført korrekt lapning hos din foretrukne mekaniker.

God dækpleje kan forebygge dækskader og punkteringer

God dækpleje kan forebygge dækskader og punkteringer