Glem ikke en autohjælp aftale

I disse Coronatider har rejser ikke ligefrem fyldt det meste. Men nu synes det værste at være overstået. Ikke kun Danmark men også en lang række andre lande har åbnet op igen. Og lige til tiden også. Så du må gerne komme i gang med at forberede dine ferierejser. I den kommende sæson bliver det helt sikkert til flere bilrejser end ellers. Mange danskere vil holde ferien i Danmark eller i de nabolande, der er åbne.

Og en del af rejseforberedelserne, du helt sikkert ikke skal glemme, er, at du sørger for, at du har en autohjælp aftale.

Husk at der findes forskellige autohjælp aftaler. Nogle gælder kun i Danmark, andre kan du kun bruge i udlandet. Alt efter hvor du vil tage hen, skal du sørge for, at du har den autohjælp, der giver mest mening.

Autohjælp kan være afgørende for en stressfrie ferieoplevelse

En bil, der bryder ned på de tyske motorveje, eller endnu værre, i en svensk ødemark, kan gøre de bedste ferier til en sur oplevelse. Der skal ikke meget til, en kilerem der revner, en punktering, eller en utæt køler, så går turen straks i stå. Med en autohjælp aftale får du altid hurtig og kompetent hjælp, lige meget hvor bilen gik i stå. Er der brug for en større reparation, end der kan klares ved vejsiden, bliver din bil slæbt til nærmeste værksted.

Sørg for at dine el stik passer

Husk også en rejseadapter – det er ekstremt frustrerende, når du endeligt er landet i dit fine hotelværelse bare for at konstatere, at ingen af dine stik passer. Telefonen kan ikke oplades, barbermaskinen fungerer ikke, og din bærbar er lige løbet tør for batteri. Selv når du rejser indenfor EU kan du komme i knibe, hvis ikke du har en rejseadapter med dig.

Teoretisk er alle stikkontakter i EU nu de samme – siden Storbritannien ikke længere er i EU, fordi de har altid accepteret EU stikkene. Det er de flade Stikproppe som passer i alle moderne stikkontakter. Men her ligger trykket på ”moderne”. De findes ikke nødvendigvis i det historiske B&B i Venedig, hvor tiden er stået stille i 500 år. Indenfor EU kan det godt betale sig med en af de smarte universaladaptere.

Har du tænkt på det blå sygesikringskort

Det gule kort gælder kun i Danmark. I resten af Europa samt en række andre lande som har en aftale med EU skal du bruge det blå rejsekort. Dette kort får du hos borgerservice i den kommune du bor i. Du kan bestille det online på borger.dk eller din kommunes hjemmeside, med din NEM-Id. Det blå sygesikringskort giver dig de samme rettigheder som i Danmark, men i nogle lande kan du komme ud for, at du skal betale for lægebesøg. Det er alligevel vigtigt, at du viser kortet frem, fordi så kan du få dine udgifter refunderet i Danmark.

Husk rejseforsikring

Du får også brug for en rejseforsikring. Men inden du hopper på det første gode tilbud, så tjek lige om du ikke allerede har en rejseforsikring. Den kan nemlig godt være inkluderet i din familie eller indboforsikring. Selv om der ikke er mangel på sælgere, der vil overbevise dig om andet, så har du faktisk IKKE brug for 2 eller 3 af slagsen. Du kan gøre evt. krav gældende hos kun en forsikring, så de andre er simpelthen spild af penge.

Men rejseforsikringen er vigtig. Den dækker ikke kun evt. bortkommen bagage eller tyveri af dit kamera, den dækker også hjemtransport i tilfælde af sygdom.

Glem ikke en autohjælp aftale

Glem ikke en autohjælp aftale