Fire tips til hvordan du får råd til drømmebilen

De fleste danske bilentusiaster har én bil i tankerne, som de drømmer om at anskaffe sig en dag. Det kan være alt fra store SUV’ere, Firehjulstrækker eller lynhurtige sportsvogne. Der er mange forskellige bud på, hvad drømmebilen i virkeligheden er, men fælles for dem alle er, at de ofte er relativt kostbare. Om det er en Audi eller en Range Rover, der er drømmebilen er scenariet stadig det helt samme – finansieringen af bilen er ikke altid helt let. Nogle forbrugere køber biler kontant, mens andre benytter finansiering af bil uden udbetaling, men faktum er at det kræver seriøse likvider, hvis man vil købe sig drømmebilen. I denne artikel går vi derfor i dybden med, hvad du kan gøre for dig selv, hvis du gerne vil have råd til lige præcis den bil, du har i tankerne, hver eneste dag. Vi har samlet fire tips, der hver især kan vi et bedre overblik og ultimativ give dig råd til at købe bilen og opfylde dine ønsker. Det er forskellige økonomiske og personlige værktøjer du kan gøre brug af i din hverdag, hvis du ønsker lidt flere penge mellem hænderne og kan spare hurtigere op, hver eneste måned. Læs derfor med, hvis du ønsker fire tips til, hvordan drømmebilen kan blive din en dag.

#1 – Lav et budget og hav styr på din privatøkonomi

Et af de absolutte mest fundamentale værktøjer, der sikrer dig en mulighed for at erhverve drømmebilen i dag, er økonomisk overblik og stabilitet. Hvis du skal have råd til drømmebilen på et tidspunkt i dit liv, er det altafgørende at du har tid til, at du får styr på din privatøkonomi. Det kræver, at du sætter dig ned og laver et ordentligt budget, hvor du danner dig et overblik over dine økonomiske indtægter og udgifter. Find alle dine månedlige udgifter og sammenhold dem med de forskellige indkomster du har, så du er klar over, hvor mange penge du har til rådighed. Når du ved, hvor mange penge du bruger på husleje, el, vand, varme, mad og så videre, er det nemmere at finde ud af, hvor meget du kan lægge til side til din opsparing til drømmebilen. Derfor er første tip, at du skal have styr på din privatøkonomi, hvis du skal få råd til din drømmebil.

#2 – Læg en stor del af din indkomst til siden, hver eneste måned

Lægger du et beløb til side, hver eneste måned? Hvis ikke, så er det på høje tid, at du begynder på det. Det er simpelthen super vigtigt, at du sparer penge op, så du en dag har til udbetalingen og de omkostninger, der måtte følge med drømmebilen. Hvis du lige nu lægger 1000 kr. til side, så forsøg om du kan fordoble det, og måske leve mere sparsomt end tidligere. På den måde kan du sætte dig en tidshorisont så du ved, hvor lang tid der går, før du kan købe drømmebilen. Den er ikke særlig langt væk, hvis du sætter dig et mål om det – og arbejder hårdt.

#3 – Fokusér på din personlige udvikling – og arbejd benhårdt

For et andet og mere personligt aspekt i at få råd til drømmebilen kan nemlig også være, at du arbejder med dig selv og din personlige udvikling. Der er gode bøger som “Start with Why” af Simon Sinek og “Deep Work” af Cal Newport, der hjælper dig med at blive bedre til dit arbejde og blive mere produktiv. På den måde kan du arbejde hårdere for at tjene flere penge og til sidst nå dit mål om at købe drømmebilen. Hvis du er mere produktiv og kan arbejde bedre, hvor du samtidigt kan tjene flere penge, så forkorter du hele tiden perioden, hvor du skal spare op til din drømmebil. – Du kan bl.a. andet tage flere vagter på dit arbejde eller finde et arbejde ved siden af dit nuværende, og det kigger vi nærmere på herunder.

#4 – Tag flere vagter eller find et ekstra arbejde

Tilsidst er der selvfølgelig også muligheden for at tjene en del ekstra penge, så du kan lægge flere til side hver måned. Det kan f.eks. være, at du arbejder et sted, hvor du kan tage flere vagter, og dermed få en større løn udbetalt. Alternativt kan du se, om der er andre muligheder for at tage et ekstra arbejde og tjene nogle penge ved siden af. Der er derfor mange forskellige måder, hvorpå du kan tjene lidt ekstra, så du kan få råd til din drømmebil.

Fire tips til hvordan du får råd til drømmebilen

Fire tips til hvordan du får råd til drømmebilen