Få et godt tilbud på aircon service til din bil

Et funktionelt aircondition system i bilen er et must – især på varme sommerdage, hvor det hurtigt kan blive rigtig hedt at sidde i en kø på motorvejen, hvis man ikke har nogen form for ventilation.

Mens mange har lært at skifte et bildæk, hvis uheldet er ude, så er det langt færre, der kan fikse deres egen aircon i bilen, i tilfælde af at den stopper med at fungere.

Derfor kan det snildt blive aktuelt at indhente tilbud på aircon service til din bil. Det kan du gøre på Autospecialist.dk, hvor du kan læse mere om aircon service, samt hvad forskellige priser kan inkludere. Der er eksempelvis forskel på, om du skal have både service og rens eller kun én af delene.

Autospecialist.dk giver dig en guide til, hvordan du ved at oplyse basale informationer, såsom nummerpladen på din bil, bosted, opgavens indhold samt eventuelt billedmateriale og specifikationer, kan modtage tre tilbud fra lokale værksteder i dit nærområde på nul komma fem. På den måde kan du hurtigt finde frem til den billigste og nemmeste løsning.

Aircondition er typisk ikke med i det regulære servicetjek

Et dysfunktionelt airconditionsystem i din bil skaber ikke kun problemer med ventilation – det kan faktisk også skade dit helbred, hvis du indånder bakterieholdig luft, der ikke bliver renset ordentligt. Derfor er der al mulig god grund til at overveje et servicetjek på regelmæssig basis. Især fordi det ikke nødvendigvis er inkluderet i dine regulære servicetjek. Derfor skal du være opmærksom på at bestille et tjek af aircondition separat.

Hvad er det så for nogle problemer, der kan opstå i bilens ventilationsanlæg? Faktisk er der flere muligheder. Det kan være alt fra lækager og utætheder over et faldefærdigt pollenfilter til udskiftning af kølemiddel. Et klimaanlæg mister faktisk en tiendedel af sit kølemiddel på et år, hvilket jo så fordobles i takt med, at årene går.

De fleste af os er afhængige af vores bils klimaanlæg både i de kolde vintermåneder og de varme sommermåneder. Om vinteren har vi brug for varm luft, så vores hænder ikke fryser helt til på rattet, og i sommermånederne har vi brug for at få blæst kroppen igennem med dejligt kølig luft. På samme måde som dårlig luft i et hus kan øge træthed og irritation, kan dårlig luft i bilen også skabe gener. Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at dit airconditionanlæg er top-tunet.

Tjek selv efter på løbende basis

Du kan selv tjekke din aircondition løbende på forskellige måder for at holde øje med, om det fungerer, som det skal. Først og fremmest kan du tænde for anlægget og skrue helt op, hvorefter du blot tjekker, om luften nu er kold eller varm, som den burde være. Er den ikke det, så ved du, at der er noget galt. Det kan for eksempel være et luftfilter, der skal skiftes.

Du kan også kontrollere ledningen til din AC-kompressor eller anskaffe dig et smart værktøj, der udgiver et farvestof, hvis der er en lækage på ventilationen i din bil. Alt det kan du læse meget mere om på autospecialist.dk, som giver gode råd til, hvordan du kan tjekke anlægget efter i bunden.

Du skal dog have i tankerne, at det kan være svært at rette op på manglerne selv, da det ofte kræver teknisk ekspertise. Går man i gang med at skille bilen ad og forsøge at fikse de enkelte dele selv, kan man faktisk ende med at forvolde endnu større skade på bilen, end der var til at starte med. Ved at køre tjek i ny og næ kan du komme langt og undgå, at skader som lækage får lov at udvikle sig over tid og i sidste ende resultere i en omfattende og dyr reparation, som alle helst ville have undgået.

Tag på et værksted

Derfor gør du klogt i at opsøge en fagkyndig, hvis de røde rotorblink sættes i gang, når du tjekker din bils airconditionanlæg efter i sømmene. Her kan det være en rigtig god hjælp med de tre tilbud indhentet specifikt til dig via en kort, online proces. Så ved du, hvor det giver mest mening at køre hen, så du ikke bruger unødvendig tid.

På værkstedet kan du beskrive problemet i detaljer, og I kan kigge på det sammen, så du får løst problemet til bunds. Derudover kan du få gode råd til at vedligeholde bilen fremover.

Få et godt tilbud på aircon service til din bil

Få et godt tilbud på aircon service til din bil