Derfor skal du lease en brugt bil

Overvejer du at lease en bil? Eller måske købe en brugt bil? Har du overvejet kombinationen af disse to – leasing brugt bil? Bilhandel.dk giver dig et overblik over brugte leasingbiler i nærheden af dig, og du kan nemt og hurtigt finde præcis det du søger, ved hjælp af filtreringen.

Men inden du leaser en brugt bil, er der nogle ting der skal tages med i overvejelserne. Denne guide vil hjælpe dig med gode råd og information, inden du leaser en brugt bil.

Spar penge ved leasing

Når du køber en bil, mister den kun værdi. Det er svært at investere i et bilkøb, idet man stort set aldrig, kan tjene penge på sin bil. Derfor er leasing en god mulighed for dig, som vil eje i bil over længere tid, men ikke har ejendomsretten over den. Det vil sige, at du ikke selv hæfter for eventuelle skader og reparationer. Derudover giver leasing dig muligheden for at skifte bil oftere, fordi leasingaftalerne typisk er omkring tre år. Og hvem vil ikke gerne have glæde af en ny bil, endnu oftere?

Vær opmærksom

Der findes et hav af leasingmodeller, som hver især har forskellige finansieringsmuligheder. Leasing-verden kan være en jungle at finde rundt i, og man kan nemt rende ind i uforudsete udgifter, hvis ikke man er opmærksom. Derudover indeholder leasingkontrakter ofte et begrænset antal kilometer du må køre i bilen, og hvis dette kilometertal overskrides, vil der blive pålagt et gebyr pr kørt kilometer.

Releasing

En af leasing-modellerne, er leasing af en brugt bil. Dette kaldes også releasing, og de sidste par år er det blevet enormt populært. Bilen du leaser har altså allerede været leaset ud før, men som sagt ikke meget mere end tre år. Bilen er derfor ikke spritny, men til gengæld heller ikke gammel og slidt. Derudover er førstegangsydelsen noget lavere, når du leaser en brugt bil. Bilen er selvfølgelig godkendt af et autoriseret værksted, inden den bliver sendt ud til en ny leasingperiode. Derfor kan man forvente, at bilen er i god stand og reparationer og småskader er lavet inden overtagelse.

Men releasing er ikke kun leasing, af en anden kundes tidligere leasingbil. Releasing kan også være til dig, som allerede leaser en bil og leasingperioden er ved at udløbe. Hvis du er tilfreds med den bil du allerede leaser, er det muligt at skifte over til en releasingkontrakt efter endt periode, så du sparer penge på leasingydelsen. Derudover er det muligt at vælge en kortere leasingperiode, så det giver kunden en fleksibilitet. Det er muligt, at lave en beregning over hvor mange penge der egentlig er at spare, ved at ændre kontakten fra en privatleasingaftale til en releasingaftale.

Releasing giver dig også muligheden for at vælge en leasingperiode på helt ned til én måned. På den måde kan du nemmere føle, om det er den rigtige bil du har valgt, eller du kan finde en bil som matcher dig og dine behov bedre.

Fordele og ulemper ved releasing

Fordelen ved releasing er, at bilen har en lav førstegangsydelse samt lav vedligeholdelse. Bilen er altså ikke slidt og har højest sandsynligt ikke kørt mange kilometer – sammenlignet med andre brugte biler.

På den måde, har du gode muligheder for at spare penge. Releasing løsningen er altså til dig, som vil spare penge, men ikke gå på kompromis med kvalitet og komfort – for ofte får du mere ekstraudstyr og færre kilometer for pengene, end hvis du køber en brugt bil på markedet.

Derudover er det mere fleksibelt, at lease en bil. Leasing-firmaerne hjælper dig nemlig med at skræddersy din leasingaftale, til dit behov. Samtidig får du glæde af den lavere registreringsafgift, inden genberegningen sker. På den måde får du som kunde fuld glæde, af en lav registreringsafgift.

Ulemperne er, at du ikke får en spritny bil, som du ellers gør når du privatleaser.

Derudover skal du som sagt være opmærksom på kontrakten. Her kan der være nogle faldgrupper som gør, at du i sidste ende står med en stor regning. Det er altså dig som kunde, der ender med at hæfte for overskredet kilometertal eller forsikring.

Herunder skal du være opmærksom på opsigelsen. Det er ikke nemt at komme af med en leaset bil, hvis du fortryder. Derfor er det vigtigt at være helt sikker inden du leaser en bil, ellers kan du risikere at miste din førstegangsydelse. Her kan der anbefales, at tegne forsikring med et selskab som tilbyder rådgivning inden for leasing- og releasing af biler.

Derfor skal du lease en brugt bil

Derfor skal du lease en brugt bil