3 underholdende tips til de lange køreture

Du kender det godt. I er på vej på den årlige ferie sydpå. I har lige krydset den dansk-tyske grænse, og selv om du glæder dig til en dejlig ferie, er du allerede ved at være lidt træt af at køre i bil. Selv om turen er begyndt, og de første kilometer er kørt, føles det pludselig som om, at der aldrig har været længere til Gardasøen end nu!

Heldigvis findes der masser af gode tips til, hvordan du kan underholde dig selv og de øvrige passagerer, så den lange køretur kommer til at flyve afsted. Her har vi fundet tre eksempler frem på underholdning, som du kan give dig i kast med, hvis køretiden føles lang.

Fælleslege

Hvis de andre passagerer i bilen også er begyndt at kede sig lidt, kan i passende gå i gang med en fællesleg. Dem findes der en del af, men ”20 spørgsmål til professoren” er stort set altid et hit. Legen går ud på, at en af passagererne tænker på en ting, en person, en begivenhed eller noget andet. De øvrige passagerer skal nu finde frem til, hvad den pågældende passager tænker på. Det gøres ved at stille spørgsmål til passageren. Passageren, der agerer professor, må kun svare ja eller nej, så det gælder om at bruge sine 20 spørgsmål fornuftigt!

Spil et spil på mobilen

Hvis de andre passagerer ikke er i spillehumør, kan du i stedet finde et spil frem på mobilen. Online findes der et hav af spil; lige fra syvkabale og mahjong til casino spil og sudoku. Derudover findes der også tusindvis af forskellige spil i App Store og Google Play-butikken, og her kan du sågar se hvilke spil, andre synes bedst om. Start med at hente de fem mest populære spil; så vil du opleve, at tiden hurtigt begynder at flyve afsted på den tyske autobahn.

Musikquiz

Tredje og sidste tip i denne omgang er en musikquiz. Quizzen kræver blot, at du tænder bilradioen, hvorefter alle kan byde ind med titel og artist på de numre, der bliver spillet. Gætter man artisten, giver det 1 point, og gætter man titlen, giver det også 1 point. Gætter den samme passager både titel og artist, udløser det 3 point.

Hvis bilradioen kun kan fange tyske slagerhits, som ingen af jer kender, kan i evt. skifte bilradioen ud med Youtube eller Spotify, hvor hver passager så skiftes til at finde et musiknummer, som de andre passagerer så skal gætte. Snart er bilen fuld af musik og underholdning, og inden længe kan i vinke farvel til den tyske motorvej!

3 underholdende tips til de lange køreture

3 underholdende tips til de lange køreture